Ovocný chlebíček s brusinkami
Seznam surovin
- ovesné vločky 1 hrnek (klasické)
- mouka pšeničná hladká 1 hrnek (+na vysypání)
- cukr krupice 1/2 hrnku
- kypřící prášek do pečiva 2 lžičky
- jedlá soda 1/2 lžičky
- sůl 1/4 lžičky
- kardamom 1/2 lžičky (mletý)
- jogurt bílý 3/4 hrnku
- olej 1/4 hrnku (rostlinný+na vymazání)
- vejce 2 kusy (velká)
- brusinky 1 hrnek (sušené)
- ovoce kandované 1 hrst (jakékoliv)
Postup přípravy
1. Vločky rozprostřete na plech a přibližně 10 minut je pražte v troubě předehřáté na 180°C, až začnou příjemně vonět. Pak je najemno rozmixujte. Vsypte do velké mísy, přidejte mouku, cukr, prášek, sodu, sůl a kardamom.
2. V jiné míse prošlehejte jogurt s olejem a vejci. Vlijte do suché směsi a promíchejte. Do těsta zapracujte brusinky a kandované ovoce. Přesuňte ho do formy, vymazané olejem a vysypané moukou, a povrch uhlaďte. Pečte asi 50 minut dozlatova. Špejlí vyzkoušejte, jestli je těsto propečené
– po vytažení by na ní měly ulpět pouze vlhké drobky.
3. Pokud těsto příliš rychle hnědne, chlebíček volně překryjte alobalem. Upečený dezert nechte přibližně 10 minut chladnout ve formě, pak ho uvolněte od stěn a vyklopte na mřížku, aby zcela
vychladnul.
Načítám komentáře...