Pečená bageta s rajčaty a pestem
Seznam surovin
- bageta 2 kusy (malá, celozrnná)
- vejce 1 kus
- rajčata sušená 2 kusy
- olej 1 lžíce (rostlinný)
- pesto bazalkové 1 lžička
- pepř černý (mletý)
- sůl
Postup přípravy
Bagetky nakrájíme na silnější plátky.
V misce rozšleháme vejce se solí a pepřem, do této směsi namočíme z obou stran plátky baget, opečeme je na malém množství oleje z obou stran dozlatova a necháme krátce odkapat na papírovém ubrousku, abychom odsáli přebytečný tuk.
Opečené plátky ozdobíme drobně nakrájenými sušenými rajčaty a bazalkovým pestem a podáváme je ještě vlažné.
Poznámka k receptu
Máte-li sušená rajčata nakládaná v oleji, osušte je před použitím v papírové utěrce, aby nebyla moc mastná.
Načítám komentáře...