Pečené hrušky v tvarohovém těstě
Seznam surovin
- tvaroh měkký 125 gramů
- mouka pšeničná hrubá 50 gramů
- máslo 25 gramů (měkké)
- vejce 1/2 kusu
- žloutek 1/2 kusu
- kypřící prášek do pečiva 1/4 balíčku
- krupice 1 lžíce
- sůl 1 špetka
- mouka (na vál)
- vejce 1/2 kusu (rozšlehané s trochou zakysané smetany, na potření)
- sýr Parmezán 1 lžíce (jemně nastrouhaný, na posypání)
Na náplň:
- hrušky 4 kusy
- sýr s bílou plísní 200 gramů
- čokoláda hořká 20 gramů
- kari pasta 1 lžička (červená)
Na omáčku:
- kompot brusinkový 100 gramů
- víno červené 1 decilitr
- cukr 1 lžíce
- med 1 lžíce
Postup přípravy
V míse smícháme tvaroh s máslem, přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva, krupičku, vejce, žloutek a špetku soli a vše opatrně promícháváme vařečkou dokud se suroviny nespojí a těsto nezačne tuhnout. Propracujeme ho rukama na pomoučeném válu, až vznikne pružné těsto, které rozválíme na plát a nakrájíme na dlouhé tenčí proužky.
Z omytých hrušek kulatým vypichovačem odspodu odstraníme jádřinec, otvor vytřeme rozpuštěnou čokoládou smíchanou s curry pastou, naplníme sýrem a obtočíme proužkem tvarohového těsta.
Povrch potřeme vejcem se smetanou a posypeme parmazánem, hrušky přeložíme na plech s papírem na pečení a zapečeme při 220 °C. Když těsto ztuhne, snížíme teplotu na 160 °C a dopečeme ještě 15 minut.
Víno svaříme s cukrem a medem do zhoustnutí, vmícháme kompot, převaříme a odstavíme z ohně. Hrušky rozdělíme na talíře, doplníme omáčkou a ihned podáváme.
Načítám komentáře...