Pivní preclíky
Postup přípravy
V míse smícháme 2 lžíce mouky s cukrem a rozdrobeným droždím, vše zalijeme částí vlažného piva a na teplém místě necháme vzejít kvásek. Pak do mísy přilijeme zbylé pivo a rozpuštěný vlažný tuk, přidáme žloutek, zbytek mouky, osolíme, opepříme a důkladně propracujeme na hladké těsto, které necháme 45 minut kynout v teple.
Vykynuté těsto rozdělíme na malé dílky a na pomoučeném válu z nich vyválíme dlouhé tenké válečky. Stočíme je do preclíků, rozložíme je na plech s papírem na pečení, lehce je potřeme žloutkem rozmíchaným s pivem, posypeme hrubou solí (můžeme použít i mák nebo kmín) a upečeme je dozlatova při 170 °C (trvá to asi 25 minut).
Načítám komentáře...