Plněná bageta
Seznam surovin
- bageta 2 kusy
- máslo 70 gramů
- pepř černý (drcený)
- šťáva citronová 1 lžíce
- česnek 3 stroužky
- bylinky 3 lžíce (nasekané - pažitka, petrželka, tymián, bazalka)
- sýr Ementál 150 gramů (45% tuku v sušině)
- šunka 150 gramů (plátková)
- sůl
Postup přípravy
Utřete máslo se solí, drceným pepřem, vmíchejte citronovou šťávu, podrcený česnek a nasekané bylinky.
Nakrájejte na menší kousky ementál a šunku. Bagety příčně nařízněte jako na plátky, ale neprořízněte je úplně. Do zářezů natřete nožem kousky bylinkového másla, vložte plátečky sýra a šunky.
Bagety zabalte do alobalu, opékejte je nad grilem z obou stran 5-7 minut nebo je zapečte v předehřáté troubě.
Poznámka k receptu
Místo ementálu můžete použít plísňový sýr
Načítám komentáře...