Plněné croissanty

Seznam surovin

Na šunkovou náplň:

  • šunka (různé druhy, sušená nebo dušená, nakrájená na proužky)
  • koření (nebo bylinky, podle chuti)

Na jablečnou náplň:

  • jablka (oloupaná, na kousky nakrájená a předem podušená s rozinkami, cukrem a trochou bílého vína)

Na čokoládovou náplň:

  • čokoláda (podle vlastní chuti - hořká, mléčná, bílá - nakrájená na drobné kousky a případně ještě promíchaná se sušenkovými drobečky)

Na ořechovou náplň:

  • ořechy (vlašské nebo lískové, nasekané nebo podrcené nahrubo a lehce opražené s trochou cukru a medu)

Na sýrovou náplň:

  • sýr tvrdý (nejlépe s vyšším obsahem tuku, nakrájený na špalíčky)
  • paprika (mletá)
Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Plundrové těsto rozválíme na pomoučeném válu na plát silný asi 2 mm a nakrájíme ho na rovnoramenné trojúhelníky, jejichž základna tvoří asi dvě třetiny délky stran. Ke spodní straně (základně) rozložíme vybranou náplň a těsto stočíme od spodní strany směrem ke špičce.

Rohlíčky přeložíme na lehce vymazaný plech tak, aby špička těsta zůstala nahoře, a stočíme je do podkovy. Necháme je ještě asi 10 minut kynout, pak je vložíme do trouby vyhřáté na 210 °C a pečeme dozlatova přibližně 20 minut.

Recept na plundrové těsto najdete zde.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...