Plněné croissanty
Seznam surovin
- plundrové těsto
- mouka (na vál)
- tuk (na vymazání plechu)
Na šunkovou náplň:
Na jablečnou náplň:
- jablka (oloupaná, na kousky nakrájená a předem podušená s rozinkami, cukrem a trochou bílého vína)
Na čokoládovou náplň:
- čokoláda (podle vlastní chuti - hořká, mléčná, bílá - nakrájená na drobné kousky a případně ještě promíchaná se sušenkovými drobečky)
Na ořechovou náplň:
- ořechy (vlašské nebo lískové, nasekané nebo podrcené nahrubo a lehce opražené s trochou cukru a medu)
Na sýrovou náplň:
Postup přípravy
Plundrové těsto rozválíme na pomoučeném válu na plát silný asi 2 mm a nakrájíme ho na rovnoramenné trojúhelníky, jejichž základna tvoří asi dvě třetiny délky stran. Ke spodní straně (základně) rozložíme vybranou náplň a těsto stočíme od spodní strany směrem ke špičce.
Rohlíčky přeložíme na lehce vymazaný plech tak, aby špička těsta zůstala nahoře, a stočíme je do podkovy. Necháme je ještě asi 10 minut kynout, pak je vložíme do trouby vyhřáté na 210 °C a pečeme dozlatova přibližně 20 minut.
Recept na plundrové těsto najdete zde.
Načítám komentáře...