Plněné žemle s jarním býlím
Seznam surovin
- vejce 4 kusy
- olej slunečnicový
- pečivo 4 kusy (celozrnné žemle)
- směs listových salátů (nebo např. planá roketa, šrúcha zelná, potočnice, medvědí česnek, vítaná je i červená lebeda)
Postup přípravy
1. Lehce prošlehaná vejce osolte. Pánev s nepřilnavým dnem pouze trochu zastříkněte olejem, vejce v něm osmažte a nechte je vychladnout.
2. Míchaná vajíčka navršte na spodní polovinu rozkrojené žemle, na ně naskládejte zelené lístky, přiklopte druhou polovinou žemle a nechte si chutnat!
Poznámka k receptu
Nebojte se hořčin, ani cholesterolu ze žloutků, první činí stravitelnější druhé, spolu chutnají báječně a rychle dodají energii.
Tip: Až se na trhu objeví česká rajčata, nakrájejte je nadrobno a promíchejte s míchanými vejci. Místo jarních bylin přidejte rukolu a salátové lístky lollo rosso (toto je schůdná varianta pro ty, kteří se nedostanou k ekologicky čistému býlí ze zahrady nebo z louky)
Načítám komentáře...