Roláda z toastového chleba
Seznam surovin
- chléb toastový 750 gramů (nejlépe Supersandwich - Penam)
- máslo pomazánkové 2 balení
- sýr tavený 200 gramů
- tvaroh měkký 250 gramů
- sýr 150 gramů (nastrouhaný - např. Eidam)
- sýr 300 gramů (plátkový)
- šunka 200 gramů
- česnek (podle chuti)
- chilli omáčka
- pepř bílý (mletý)
- paprika 1/2 kusu (červená a zelená)
- sůl
Postup přípravy
Z plátků chleba okrájíme kůrky.
V misce našleháme pomazánkové máslo s taveným sýrem a tvarohem a krém ochutíme prolisovaným česnekem, chilli omáčkou, mletým bílým pepřem a osolíme.
Na potravinářskou fólii rozložíme plátkový sýr tak, aby se plátky překrývaly. Sýr potřeme asi čtvrtinou připraveného krému a poklademe na něj krajíčky toastového chleba. Přitlačíme je, potřeme další čtvrtinou krému a poklademe šunkou. Znovu je potřeme další čtvrtinou krému, posypeme kousky papriky a pomocí fólie vše stočíme do rolády, pevně ji zabalíme a necháme asi 12 hodin odležet v chladničce.
Hotovou roládu potřeme zbylou třetinou krému a obalíme v nastrouhaném sýru. Před podáváním ji nakrájíme na plátky.
Poznámka k receptu
Roládu můžete naplnit místo šunky plátky uzeného lososa a místo papriky například proužky rajčat bez semínek nebo proužky okurky.
Načítám komentáře...