Sendvič BLAT
Seznam surovin
- chléb toastový 8 plátků
- slanina anglická 100 gramů
- avokádo 1 kus
- salát římský 1/2 kusu
- rajčata 2 kusy
- majonéza 4 lžíce
- šťáva citronová 1 lžíce
Postup přípravy
1. Toastový chléb nasucho opečte v troubě nebo v toasteru. Plátky slaniny nasucho vyškvařte na pánvi a odložte na papírovou utěrku, která odsaje přebytečný tuk. Rajčata nakrájejte na plátky, salát rozdělte na jednotlivé listy. Avokádo rozřízněte, odstraňte pecku, lžící vyjměte dužinu, nakrájejte ji na tenké plátky a pokapejte citronovou šťávou.
2. Na talíř rozložte 4 plátky chleba a vrstvěte suroviny v pořadí slanina, avokádo, rajče a salát. Přiklopte zbylými plátky chleba pomazanými majonézou.
Poznámka k receptu
Záhadný název tohohle dokonalého sendviče je ve skutečnosti zkratkou, kterou tvoří iniciály surovin, z nichž je vyroben – tedy Bacon (slanina), Lettuce (salát), Avocado (avokádo), Tomato (rajče).
Načítám komentáře...