Slané tyčinky
Seznam surovin
- listové těsto 400 gramů
- tyrolský špek 20 plátků (tenké plátky)
- sýr s modrou plísní 50 gramů
- vejce 1 lžíce
- smetana zakysaná 2 lžíce
- semínka slunečnicová 2 lžíce
- rajčata sušená 2 lžíce (nakrájená)
- bylinky 2 lžíce (nasekané)
- česnek 2 stroužky
- sůl 1 lžička
- mouka (na vál)
Postup přípravy
Těsto rozválíme na pomoučeném válu na plát silný asi 2 mm a rádýlkem ho nakrájíme na proužky široké 2 cm a dlouhé asi 15 cm. Rozložíme je na plech vyložený papírem na pečení a potřeme vejcem rozšlehaným se smetanou.
Třetinu tyčinek posypeme nastrouhaným sýrem a slunečnicovými semínky, třetinu sušenými rajčaty a nudličkami tyrolského špeku a poslední třetinu bylinkami se solí a tenkými plátky česneku.
Tyčinky vložíme do trouby vyhřáté na 200 °C a upečeme dozlatova.
Načítám komentáře...