Tmavý chléb s olivami

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

V míse promícháme obě mouky, přidáme rozdrobené droždí, přilijeme teplou vodu (asi 37 °C) rozmíchanou se solí a olivový olej, dobře propracujeme a těsto necháme asi 45 minut kynout na teplém místě.

Pak z těsta oddělíme třetinu, do zbylé větší části zapracujeme polovinu oliv a rozválíme ji na pomoučeném válu na podlouhlý bochník. Těsto bez oliv rozválíme na plát silný asi 3 mm, jeho střed potřeme lehce vodou, posypeme zbylými olivami, na ně položíme bochník a zabalíme ho do těsta.

Chléb položíme spojem dolů na vymazaný plech, podélně ho nožem lehce nařízneme a necháme ještě asi 25 minut kynout. Pak chléb vložíme do trouby vyhřáté na 200 °C a pečeme asi 35 minut dozlatova.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...