Topinky s rajčaty a bílými fazolemi
Seznam surovin
- olej 1 lžíce (+ olivový na zakápnutí)
- cibule 1 kus (menší)
- česnek 1 stroužek
- paprička chilli červená 1 špetka (nadrcených)
- rajčata 4 kusy
- fazole bílé 200 gramů (uvařených)
- chléb bílý 6 plátků
- šalvěj (lístky na ozdobení)
- sůl
- pepř
Postup přípravy
Na oleji nechte zpěnit jemně nakrájenou cibuli a česnek a chilli papričky. Přidejte rajčata nakrájená na kousky a 10 minut je zakrytá pomalu duste. Přimíchejte fazole (můžete použít také konzervované, ale čerstvě uvařené jsou chutnější a také ekonomičtější). Osolte, opepřete a duste ještě 5 minut. V troubě nasucho opečte chléb.
Každou topinku pak potřete fazolovo-rajčatovou směsí, podle chuti zakápněte olivovým olejem a ozdobte
šalvějovými lístky.
Načítám komentáře...