Tyčinky s parmskou šunkou
Seznam surovin
- šunka sušená 5 plátků (parmská)
- mouka pšeničná hladká 80 gramů
- sýr Parmezán 1 lžička (jemně nastrouhaný)
- olej olivový 1 lžička
- kypřící prášek do pečiva 1/3 lžičky
- sůl 1 špetka
- mouka pšeničná hladká (na vál)
Na omáčku:
- čokoláda hořká 60 gramů
- čokoláda mléčná 20 gramů
- víno červené 0,8 decilitru
- ocet Balsamico 1 lžíce
- med 1 lžička
Postup přípravy
V misce smícháme mouku s práškem do pečiva, přidáme vodu, sůl, parmazán a olej a dobře promícháme. Těsto rozdělíme na menší kousky a vyválíme z nich na pomoučeném válu tyčinky dlouhé asi 20 cm. Přeložíme je na plech vyložený papírem na pečení, vložíme do trouby vyhřáté na 170 °C, upečeme je do světle zlatavé barvy a necháme zchladnout.
V kastrůlku svaříme červené víno s medem. Přimícháme balzamikový ocet, odstavíme z ohně, přidáme obě čokolády rozlámané na kousky a mícháme, dokud se čokoláda nerozpustí a nevznikne hladká krémová omáčka.
Každou tyčinku obtočíme podélně rozkrojeným plátkem sušené šunky a podáváme s teplou omáčkou na namáčení.
Načítám komentáře...