Větrníky s krabí náplní
Seznam surovin
- odpalované těsto 1 dávka
- tuk (na vymazání plechu)
- salát kadeřavý (listy, na ozdobení)
- rajčátka cherry (na ozdobení)
- kopr (na ozdobení)
- petržel kadeřavá/kudrnka (na ozdobení)
Na náplň:
- krabí maso 300 gramů (ve vlastní šťávě)
- majonéza 250 gramů
- vejce 2 kusy (uvařené natvrdo)
- celer 60 gramů (sterilovaný nebo vařený)
- cibule 40 gramů
- cukr 1 špetka
- šťáva citronová (několik kapek)
- worcesterská omáčka (několik kapek)
- sůl
Postup přípravy
Těsto naplníme do cukrářského sáčku s řezanou trubičkou a na vymazaný plech nastříkáme malá kolečka – větrníky. Vložíme je do trouby vyhřáté na 230 °C a krátce zapečeme (asi 5 minut), až se těsto nafoukne. Troubu přitom neotevíráme. Pak snížíme teplotu na 160 – 170 °C, větrníky dopečeme dozlatova a necháme prochladnout.
Krabí maso necháme odkapat a rozdrobíme ho do misky. Přidáme majonézu, jemně nastrouhaná vařená vejce, jemně nasekaný celer a cibuli a vše promícháme. Směs osolíme, přidáme cukr, dochutíme citronovou šťávou a worcesterem a opět důkladně promícháme.
Větrníky podélně rozkrojíme, na spodní díl položíme oprané a dobře odkapané listy salátu, naneseme na ně krabí náplň, ozdobíme ji nakrájenými rajčátky a zelenými bylinkami a přiklopíme vrchním dílem větrníku.
Recept na odpalované těsto najdete zde.
Načítám komentáře...