Větrníky s tvarohovo-sýrovou náplní
Seznam surovin
- odpalované těsto 1 dávka
- tuk (na vymazání plechu)
- salát kadeřavý (listy, na ozdobení)
Na náplň:
- tvaroh měkký 200 gramů
- sýr krémový 200 gramů (Lučina)
- smetana na šlehání 200 gramů
- sýr tavený 100 gramů
- máslo 100 gramů (měkké)
- pažitka 1,5 lžíce (nasekaná)
- sůl
Postup přípravy
Těsto naplníme do cukrářského sáčku s řezanou trubičkou a na vymazaný plech nastříkáme malá kolečka - větrníky. Vložíme je do trouby vyhřáté na 230 °C a krátce zapečeme (asi 5 minut), až se těsto nafoukne. Troubu přitom neotevíráme. Pak snížíme teplotu na 160 - 170 °C, větrníky dopečeme dozlatova a necháme prochladnout.
V misce vyšleháme změklé máslo do pěny. Postupně do něj přišleháme měkký tvaroh, lučinu a tavený sýr a směs podle chuti přisolíme. Pak do směsi přimícháme část smetany a nasekanou pažitku. Zbylou smetanu lehce našleháme a zlehka ji také vmícháme do tvarohové směsi.
Prochladlé větrníky podélně rozkrojíme a spodní část poklademe opranými a dobře odkapanými listy salátu. Naneseme na ně tvarohový krém, ozdobíme bylinkami a přiklopíme vrchním dílem větrníku.
Recept na odpalované těsto najdete zde.
Načítám komentáře...