Výborný sendvič BLAT
Seznam surovin
- chléb toastový 8 plátků
- slanina anglická 100 gramů
- avokádo 1 kus (zralé)
- salát římský 1/2 kusu (hlávky)
- rajčata 2 kusy
- majonéza 4 lžíce
- šťáva citronová 1 lžíce
Postup přípravy
1. Toastový chléb nasucho opečte v troubě nebo v toasteru. Plátky slaniny nasucho vyškvařte na pánvi a odložte na papírovou utěrku, která odsaje přebytečný tuk. Rajčata nakrájejte na plátky, salát rozdělte na jednotlivé listy. Avokádo rozřízněte, odstraňte pecku, lžící vyjměte dužinu, nakrájejte ji na tenké plátky a pokapejte citronovou šťávou.
2. Na talíř rozložte 4 plátky chleba, pomažte majonézou a vrstvěte suroviny v pořadí rajčata, salát, slanina a avokádo. Přiklopte zbylými plátky chleba pomazanými majonézou.
Načítám komentáře...