AVOKÁDOVÝ TOAST SE ZTRACENÝM VEJCEM
Seznam surovin
- avokádo 2 kusy
- chléb kváskový 4 plátky
- sýr krémový 60 gramů
- rajčata sušená 4 kusy
- vejce 4 kusy
- ocet vinný 2 lžíce (bílý)
- sůl
- pepř
Koření dukkah:
- pistácie 1 hrst
- semínka sezamová 1 hrst (černá nebo bílá)
- kmín římský 2 lžičky (drcený)
- koriandr 1 lžička (mletý)
- oregano 1 lžička (sušené)
Postup přípravy
1. V misce smíchejte sezam, římský kmín, koriandr a oregano a nakonec přidejte nasekané pistácie. Chleby nasucho opečte na pánvi, nechte zchladnout a potřete krémovým sýrem. Rajčata nakrájejte na kousky, avokádo vyjměte ze slupky, nakrájejte na plátky a přidejte je na chleba.
2. V hrnci přiveďte k varu vodu, osolte ji a vmíchejte ocet. Když začne vřít, stáhněte plamen, aby se bublinky držely jen u dna, a lžící utvořte malý vír. Do naběračky vyklepněte jedno vejce, dejte ji těsně nad hladinu a vejce vyklopte do vody. Vařte 4 minuty. Stejně připravte i ostatní vejce.
3. Chleby i vejce posypte solí, pepřem a kořením Dukkah, případně zakápněte trochou oleje z rajčat a ihned podávejte.
Poznámka k receptu
Kombinace avokáda a ztracených vajec se nám k snídani nikdy nepřejí. Tentokrát toast oživte kořením Dukkah, dodá mu úplně jiný rozměr. Klidně si ho udělejte i do zásoby, hodí se i k dalším druhům zeleniny nebo k mletému masu.
Načítám komentáře...