Barevné vaječné noky
Seznam surovin
- vejce 4 kusy
- hrášek 300 gramů (mražený)
- ředkvičky 1 svazek
- cibulka jarní 3 kusy
- olej slunečnicový 4 lžíce
- špenát 4 listy (čerstvé)
- pepř černý (mletý)
- sůl
- pažitka 2 lžíce (nakrájená, na posypání)
Postup přípravy
Na rozehřátém oleji zpěníme nadrobno nakrájené cibulky. Přidáme hrášek a rozšlehaná vejce a mícháme, dokud vejce částečně neztuhnou. Pak vše osolíme, opepříme a necháme zchladnout.
Pomocí dvou lžic tvoříme z vaječné směsi noky, rozdělíme je na talíře, doplníme ředkvičkami nakrájenými na kolečka a opranými listy špenátu a posypeme pažitkou.
Načítám komentáře...