Benediktýnská vajíčka s chmelovými výhonky
Seznam surovin
- výhonky 1 kilogram (chmelové)
- vejce 6 kusů
- salát polníček 150 gramů (šenát, nebo šrucha)
- máslo 150 gramů
- šťáva citronová 1 kus (z 1 citronu)
- ocet vinný 2 lžíce
- víno bílé 1 lžíce
- pepř černý (mletý)
- sůl
Postup přípravy
Očistěte výhonky, omyjte a namočte do citrónové šťávy, povařte 5 minut ve vodě, dejte do chladné lázně, ihned vyndejte a nechejte okapat.
Ve vodní lázni ušlehejte 2 žloutky s bílým vínem až do konzistence sabayonu. Přidejte změklé máslo, osolte a opepřete a přidejte ještě několik kapek citronu.
Dejte vařit dva litry vody s octem a uvařte v ní 4 pošírovaná vejce 2 - 3 minuty. Vyndejte a nechejte okapat.
Na talíři vytvořte lože ze zelených listů (polníček nebo špenát nebo šrucha) na ně dejte vejce, přeložte přes ně výhonky a polijte omáčkou. Ihned podávejte.
Načítám komentáře...