Bramborová omeleta na pivě s klobáskou
Seznam surovin
- brambory 500 gramů
- pivo tmavé 3 decilitry
- cibule 2 kusy
- klobása 2 kusy (ostrá)
- česnek 2 stroužky
- vejce 6 kusů
- petržel kadeřavá/kudrnka
- olej slunečnicový
- sůl
- čerstvě mletý pepř
Postup přípravy
1. Brambory oloupejte, nakrájejte na plátky a vložte do pekáčku. Osolte je, opepřete a zalijte je pivem. Nechte je péct při 200 °C, dokud nezměknou.
2. Cibuli a klobásy nakrájejte na kolečka a s prolisovaným česnekem orestujte na oleji.
3. Všechny suroviny poté smíchejte v míse s vejci, osolte je a opepřete
a přeneste do pánve s nepřilnavým povrchem.
4. Pečte na mírném plamenu dozlatova, pak vše zasypte petrželkou.
Načítám komentáře...