FRANCOUZSKÁ OMELETA
Seznam surovin
- vejce 3 kusy
- máslo 1 lžíce
- sůl
- pepř
- sýr Parmezán (k podávání)
Postup přípravy
1. Vejce vyklepněte do misky, osolte je, opepřete a prošlehejte vidličkou, aby se spojila. Nahřejte pánev, rozpusťte v ní máslo a vlijte do pánve vejce. Rychle je míchejte vařečkou a několikrát je shrňte od krajů ke středu. Když vajíčka začnou houstnout, zatřeste pánví, aby se po ní rovnoměrně rozlila, a nechte je zespodu ztuhnout. Správná omeleta je zespodu upečená, ale nahoře ještě krémová.
2. Nakonec omeletu zarolujte. Můžete zatřást pánví, aby sklouzla ke straně, a přehrnout ji nebo si pomoct vařečkou, jemně ji zespodu podebrat a přeložit na třetiny. Podávejte ji posypanou parmazánem
Načítám komentáře...