FRANCOUZSKÝ TOAST
Seznam surovin
- vejce 2 kusy
- mléko 75 mililitrů
- cukr třtinový 1 lžíce
- vanilkový extrakt 1 lžička
- skořice 1/4 lžičky (mletá)
- čokoláda hořká 100 gramů
- smetana na šlehání 150 mililitrů
- máslo 2 lžíce
- smetana (k podávání)
- ořechy lískové (k podávání)
- ovoce (k podávání)
Postup přípravy
1. V hlubokém talíři prošlehejte vejce, mléko, skořici, cukr a vanilkový extrakt. Chleby postupně protáhněte vaječnou směsí tak, aby lehce nasákly, ale nerozmočily se. V pánvi rozpalte máslo a toasty opečte z obou stran dozlatova.
2. Čokoládu nasekejte nadrobno, smetanu přiveďte k varu a přelijte přes čokoládu. Nechte chvilku stát a pak směs šlehejte metličkou, dokud nezískáte hladkou omáčku. Toasty podávejte přelité omáčkou a ozdobené kopečkem šlehačky, nasekanými ořechy a oblíbeným ovocem.
Poznámka k receptu
Ochucená vaječná směs a vhodné doplňky udělají dokonalou snídani i ze staršího chleba. Francouzský toast je perfektní do postele, snadno a rychle ho připravíte, přitom zaručeně ohromí.
Načítám komentáře...