Huevos rancheros
Seznam surovin
- paprika červená 3 kusy
- paprička chilli červená 2 kusy
- bobkový list 3 kusy
- rajčata sterilovaná 600 gramů
- cibule 1 kus
- česnek 3 stroužky
- fazole bílé 400 gramů (ve slaném nálevu )
- vejce 6 kusů
- olej 2 lžíce
- sůl
- pepř
Postup přípravy
1. V široké pánvi rozpalte olej a opečte na něm nadrobno nakrájenou cibuli a česnek. Přidejte nasekané chilli papričky a papriky, krátce orestujte a zalijte sterilovanými rajčaty. Do pánve dejte bobkové listy a asi 15 minut poduste.
2. Jakmile se část tekutiny odpaří, přidejte scezené fazole, promíchejte a směs rozetřete po celé ploše pánve. Vařečkou vytvořte 6 menších, ale poměrně hlubokých důlků a do každého rozklepněte jedno vejce. Nechte vařit asi 5–10 minut – podle toho, jestli máte rádi vejce buď méně, či více uvařená.
Načítám komentáře...