Jednohubky z vajec
Seznam surovin
- vejce 10 kusů
- salám trvanlivý 200 gramů (nakrájený na plátky)
- petržel kadeřavá/kudrnka 1 špetka (nadrobno nasekané)
- sůl 1 špetka
- pepř černý 1 špetka (mletý)
- máslo 1 lžíce (na vymazání)
Postup přípravy
Rozšlehaná vejce se špetkou soli promícháme s trvanlivým salámem nakrájeným na nudličky a nasekanou petrželkou a ochutíme pepřem. Menší hranatou zapékací misku vymažeme máslem a nalijeme do ní vaječnou hmotu.
Misku vložíme do pekáčku se studenou vodou tak, aby voda dosahovala do poloviny výšky misky, a pečeme zakrytou v troubě vyhřáté na 160°C 30 minut.
Upečený plát nakrájíme na kostičky a podáváme s kousky opečeného toastového chleba.
Poznámka k receptu
Potřete opečené kousky toastového chleba pod vaječnou omeletu plnotučnou nebo dijonskou hořčicí.
Načítám komentáře...