Marocká kořeněná vejce
Seznam surovin
- vejce 4 kusy
- olej olivový 6 lžic
- paprika sladká 1/2 lžičky
- koření chilli (vločky podle chuti)
- kurkuma 1 špetka (mletá)
- kmín římský 1/2 lžičky (drcený)
- sůl
- pepř
- pečivo (k podávání)
Postup přípravy
1. V rendlíku zahřejte 4 lžíce oleje a přidejte papriku, chilli vločky a kurkumu. Na mírném ohni prohřívejte 5 minut, koření se ale nesmí začít smažit. Ochucený olej pak přeceďte přes jemné sítko a nechte zchladnout.
2. V pánvi rozpalte zbylý olej a postupně do pánve rozklepněte vejce a usmažte volská oka. Každé osolte, posypte římským kmínem a zakápněte ochuceným olejem. Podávejte s pečivem
Poznámka k receptu
Ochucený olej dá vejcím úplně nový rozměr. Zaujala nás kombinace zemité papriky, ostrého chilli a kurkumy, ale můžete zkusit i další koření. třeba šafrán a koriandr.
Načítám komentáře...