Nakládaná vejce v pikantním nálevu
Seznam surovin
Na vejce:
- vejce 8 kusů (uvařená natvrdo)
- paprika červená 1/2 kusu
- česnek 4 stroužky
- kopr 1 snítka (může být i jiná bylinka)
Na nálev:
- voda 700 mililitrů
- ocet 150 mililitrů
- cukr 1 lžíce (nebo 2)
- sůl 1 lžička
- pepř černý 5 kuliček
- semínko hořčičné 1/2 lžičky (kávová lžička)
- bobkový list 2 kusy
Postup přípravy
Vejce oloupeme, urovnáme do sklenice s uzávěrem a proložíme proužky červené papriky, plátky česneku a kousky čerstvého kopru nebo jiné bylinky.
Všechny přísady na nálev smícháme v hrnci, svaříme a necháme prochladnout.
Vlažným nálevem zalijeme vejce, sklenici dobře uzavřeme a vejce necháme v chladničce odležet alespoň 3 dny.
Poznámka k receptu
Nakládaná vejce můžete použít na chlebíčky, studené mísy nebo je obložit nakládanou zeleninou, pokapat majonézou a s čerstvým pečivem podávat jako rychlou pikantní večeři.
Načítám komentáře...