Omeleta s kopřivovou náplní
Seznam surovin
- kopřivy 3 hrsti
- olej 1 lžíce
- máslo 2 lžíce
- cibulka jarní 1 svazek
- mouka pšeničná hladká 1 lžíce
- sůl
- pepř
- mléko 1 lžíce
- vejce 10 kusů
- salát polníček 250 gramů
- olej olivový 1 lžíce
- šťáva citronová 1 lžíce
Postup přípravy
3 hrsti kopřiv propláchněte, osušte a pokrájejte na menší kousky. Na pánvi rozehřejte 1 lžíci oleje s 1 lžící másla, přidejte nadrobno pokrájený svazek jarní cibulky a kopřivy, zaprašte 1 lžící hladké mouky a dochuťte solí a pepřem. Vše promíchejte a zalijte 1 lžící mléka.
Na jiné pánvi rozehřejte opět 1 lžíci másla. Z 10 rozšlehaných vajec připravte omelety, potřete je připravenou kopřivovou směsí a přeložte na poloviny. 250 g polníčku propláchněte, pokapejte 1 lžící olivového oleje a 1 lžící citronové šťávy a naservírujte k omeletám.
Poznámka k receptu
Polníček nahraďte rukolou a přidejte pokrájená cherry rajčátka.
Načítám komentáře...