Omeleta se špenátem a jarním salátem

Seznam surovin

Na omeletu:

Salát:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Do pekáčku naskládejte plátky slaniny a nechte je péct v troubě vyhřáté na 200 ºC, dokud nezezlátnou.

2. Mezi tím si připravte špenát: na pánvi zpěňte na lžíci oleje najemno nasekanou cibuli a na plátky nakrájený česnek. Krátce orestujte, přidejte omytý a důkladně osušený špenát a restujte, dokud špenát nezavadne. Osolte, opepřete a odložte stranou.

3. V misce rozšlehejte vejce s mlékem, osolte je a opepřete, na pánvi rozehřejte olej a vlijte vaječnou směs. Omeletu opékejte na mírném plameni, během tepelné úpravy vařečkou několikrát přejeďte po dně, aby se narušila kompaktnost hmoty a omeleta byla nadýchaná.

4. Hotovou omeletu naplňte špenátem a podávejte s plátky vypečené slaniny a lehkým salátem připraveným z plátků ředkviček, kousků avokáda, polníčku a zálivky z olivového oleje, citronové šťávy, soli a pepře.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...