Omeleta se špenátem a jarním salátem
Seznam surovin
Na omeletu:
- vejce 4 kusy
- mléko 2 lžíce
- špenát 4 hrsti (čerstvý listový)
- česnek 1 stroužek
- cibule 1 kus (malá)
- slanina anglická 45 gramů (4 plátky)
- olej olivový 1 lžíce
- sůl
- pepř
Salát:
- avokádo 1/2 kusu
- salát polníček 1 hrst
- ředkvičky 5 kusů
- olej olivový 1 lžíce
- šťáva citronová (ze 1/4 citronu)
- sůl
- pepř
Postup přípravy
1. Do pekáčku naskládejte plátky slaniny a nechte je péct v troubě vyhřáté na 200 ºC, dokud nezezlátnou.
2. Mezi tím si připravte špenát: na pánvi zpěňte na lžíci oleje najemno nasekanou cibuli a na plátky nakrájený česnek. Krátce orestujte, přidejte omytý a důkladně osušený špenát a restujte, dokud špenát nezavadne. Osolte, opepřete a odložte stranou.
3. V misce rozšlehejte vejce s mlékem, osolte je a opepřete, na pánvi rozehřejte olej a vlijte vaječnou směs. Omeletu opékejte na mírném plameni, během tepelné úpravy vařečkou několikrát přejeďte po dně, aby se narušila kompaktnost hmoty a omeleta byla nadýchaná.
4. Hotovou omeletu naplňte špenátem a podávejte s plátky vypečené slaniny a lehkým salátem připraveným z plátků ředkviček, kousků avokáda, polníčku a zálivky z olivového oleje, citronové šťávy, soli a pepře.
Načítám komentáře...