Omelety plněné houbami a špenátem
Seznam surovin
Na náplň:
- hlíva ústřičná 400 gramů
- špenát 400 gramů (čerstvý, listový)
- pepř 3 špetky (mletý)
- sůl 3 špetky
Na omáčku:
- jogurt bílý 300 gramů (řecký)
- cibule 1 kus (střední)
- olej olivový 4 lžíce
- mandle 40 gramů (nakrájené, bez slupky)
- droždí 1 kostka
- sůl 2 špetky
Postup přípravy
Nejdříve připravíme omáčku. Oloupanou a jemně nakrájenou cibuli zesklovatíme v hlubší pánvi na oleji. Přidáme droždí a mícháme, dokud se nerozpustí. Snížíme teplotu a dále mícháme, dokud se droždí nezbarví dozlatova.
Pak přimícháme mandle, pánev odstavíme z ohně, ihned přimícháme jogurt, osolíme a omáčku necháme stát.
Hlívu opláchneme, osušíme a nakrájíme na kousky. Špenát důkladně vypereme ve studené vodě, odstraníme tvrdé stonky a listy překrájíme na široké nudličky. V pánvi rozehřejeme trochu oleje, opečeme na něm houby, osolíme, opepříme, mícháme asi 3 minuty a odstavíme z ohně.
V šálku rozšleháme 2 vejce s trochou soli a pepře, nalijeme je na čistou rozehřátou pánev vytřenou čtvrtinou másla a když začne omeleta po obvodu zlátnout, otočíme ji a přendáme na talíř. Stejným způsobem upečeme ze zbylých vajec a másla další tři omelety.
Pánev s houbami opět nahřejeme, přidáme špenát a mícháme, dokud listy nezavadnou. Směs podle chuti přisolíme, rozdělíme ji na omelety, každou přelijeme omáčkou, složíme do šátečku a ihned podáváme.
Načítám komentáře...