Opečená bageta s křepelčím volským okem
Seznam surovin
- bageta 1 kus (malá)
- ančovičky 8 kusů
- česnek 2 stroužky
- petržel hladkolistá 1 hrst
- olej olivový 2 lžíce (+ na zakápnutí)
- vejce 4 kusy (křepelčí)
- salát polníček 1 hrst
- pepř
Postup přípravy
1. Bagetu nakrájejte na šikmé plátky a nasucho opečte na pánvi nebo v troubě. Mezitím do misky prolisujte česnek a přidejte nadrobno nasekané ančovičky (pokud je chcete opravdu jemné, projeďte je lisem na česnek, funguje to skvěle). Petrželku nasekejte nadrobno, vmíchejte do směsi a zakápněte olivovým olejem.
2. Na pánvi rozpalte 2 lžíce olivového oleje a rozklepněte do ní křepelčí vejce. Opékejte je, dokud není žloutek a bílek pevný podle vašeho gusta. Opečené bagety potřete ančovičkovou pastou, poklaďte polníčkem a navrch posaďte křepelčí volské oko. Nakonec opepřete a podávejte.
Poznámka k receptu
Díky křepelčím vejcím vypadají bagetky roztomile, skrývají ale překvapivě výrazné chutě, za což vděčí ančovičkám a česneku. Kromě polníčku se k nim hodí i špenát nebo salát Dubáček.
Načítám komentáře...