Opečená bageta s křepelčím volským okem

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Bagetu nakrájejte na šikmé plátky a nasucho opečte na pánvi nebo v troubě. Mezitím do misky prolisujte česnek a přidejte nadrobno nasekané ančovičky (pokud je chcete opravdu jemné, projeďte je lisem na česnek, funguje to skvěle). Petrželku nasekejte nadrobno, vmíchejte do směsi a zakápněte olivovým olejem.

2. Na pánvi rozpalte 2 lžíce olivového oleje a rozklepněte do ní křepelčí vejce. Opékejte je, dokud není žloutek a bílek pevný podle vašeho gusta. Opečené bagety potřete ančovičkovou pastou, poklaďte polníčkem a navrch posaďte křepelčí volské oko. Nakonec opepřete a podávejte.

Poznámka k receptu

Díky křepelčím vejcím vypadají bagetky roztomile, skrývají ale překvapivě výrazné chutě, za což vděčí ančovičkám a česneku. Kromě polníčku se k nim hodí i špenát nebo salát Dubáček.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...