Pečená vejce
Seznam surovin
- vejce 6 kusů (z volného chovu)
- cibule červená 1 kus (velká)
- česnek 1 stroužek
- máslo 1/4 kostky
- žampiony portobelo 3 kusy
- vepřové maso 200 gramů (uzená kýta)
- rajčata 6 kusů (cherry)
- pažitka 1 hrst (nasekaná)
- sůl mořská
- pepř černý (čerstvě namletý)
Postup přípravy
1) Rozehřejeme troubu na maximum a v mezičase si připravíme 3 vymazané žáruvzdorné keramické misky. Ty od KitchenAid bez problémů odolají horku a ještě vypadají pěkně při servírování.
2) Na pánvi s rozehřátým máslem pomalu opečeme nakrájenou cibuli a utřený stroužek česneku – kdybychom ho opékali rychle, zhořkne. Pak přidáme na větší kousky nakrájené houby.
3) Jakmile houby získají zlatavý povrch, přidáme kostičky uzeného a půlená cherry rajčata. Celou směs osolíme, opepříme a rozdělíme do misek. Do každé vyklepneme 2 vejce a dáme péct.
4) Jakmile se vejce zatáhnou, vyndáme misky ven a necháme dojít. Důležité je vejce nepřepéct, aby žloutky zůstaly tekuté. Dochutíme solí, pepřem a pažitkou. Podáváme s opečeným chlebem.
Načítám komentáře...