Pečená vejce I
Seznam surovin
- vejce 8 kusů
- cibule červená 1 kus (velká)
- česnek 1 stroužek
- máslo 1/4 kostky
- žampiony portobelo 3 kusy (nebo lišky)
- uzené maso 200 gramů (kýta)
- rajčátka cherry 6 kusů
- pažitka 1 hrst (nasekaná)
- sůl mořská
- pepř (čerstvě mletý)
Postup přípravy
Na pánvi rozehřejte máslo a pomalu na něm osmažte nakrájenou cibuli a utřený stroužek česneku. Pak přidejte houby nakrájené na větší kousky. Jakmile získají zlatavý povrch, přidejte uzené nakrájené na kostičky a přepůlená cherry rajčata. Celou směs osolte, opepřete a rozdělte do misek. Do každé vyklepněte 2 vejce a vložte do trouby předehřáté na 250 °C. Jakmile se vejce zatáhnou, vyndejte misky ven a pokrm nechejte dojít. Dochuťte solí, pepřem a pažitkou a podávejte s opečeným chlebem.
Načítám komentáře...