Petrželková omeleta
Seznam surovin
- vejce 8 kusů
- smetana 1,6 decilitru
- sýr 200 gramů (typu Halloumi, nastrouhaný)
- petržel hladkolistá 200 gramů (nasekaná)
- sůl
- pepř černý (mletý)
- klobása chorizo 200 gramů
- olej olivový 1 lžíce
- máslo 40 gramů
Postup přípravy
V míse smícháme žloutky, smetanu, nastrouhaný sýr a nasekanou petrželku. Směs osolíme, opepříme a zlehka do ní vmícháme tuhý sníh ušlehaný z bílků.
Pánev o průměru 22 cm vymažeme polovinou másla a nalijeme do ní polovinu připravené směsi. Pánev postavíme nad plamen a omeletu pečeme asi 4 minuty. Pak ji opatrně obrátíme a krátce dopečeme i z druhé strany. Hotovou omeletu přesuneme na talíř a nakrájíme na porce.
Pánev vytřeme zbylým máslem a stejným způsobem připravíme ze zbylé směsi i druhou omeletu.
Poznámka k receptu
Halloumi je tuhý sýr používaný hlavně v Řecku. Jeho výhodou je, že se při tepelné úpravě neroztéká. Lze ho nahradit sýrem Jadel, který ale předem namočte do vody nebo mléka, aby nebyl tak slaný.
Načítám komentáře...