Pikantní indická omeleta
Seznam surovin
- brambory 2 kusy (vařené oloupané)
- hrášek sterilovaný 50 gramů (ve slaném nálevu )
- kukuřice sterilovaná 50 gramů
- vejce 4 kusy
- sýr tvrdý 50 gramů (nastrouhaný)
- česnek 2 stroužky
- cibule 1 kus (velká)
- rajčata 2 kusy
- kmín římský 1/2 lžičky (mletý)
- koriandr 2 lžíce (čerstvá nať, nebo petrželová)
- koření chilli 1 špetka
- olej (na smažení)
- koriandr (nať na ozdobu)
- pepř černý (mletý)
- sůl
Postup přípravy
Rajčata spařte, oloupejte a nakrájejte na kostky. Cibuli oloupejte a nasekejte najemno. Česnek oloupejte a prolisujte. Brambory nakrájejte na kostky.
Ve velké pánvi rozehřejte 2 - 3 lžíce oleje a vhoďte do něj kmín, cibuli, chilli a česnek. Jakmile cibule zesklovatí, ihned přidejte rajčata, brambory, scezený hrášek a kukuřici a nasekanou nať. Směs
osolte, opepřete a chvíli smažte, ale tak, aby se brambory a rajčata nerozvařily. Vejce rozkvedlejte a vlijte do pánve. Teplotu zmírněte na minimum.
Pekáček nebo zapékací mísu vymažte tukem a vložte na chvíli do trouby pod rozehřátý gril. Když omeleta zespodu zezlátne, opatrně ji obraťte na pekáček, posypte sýrem a vložte pod gril, dokud vejce neztuhnou a sýr se neroztaví.
Omeletu rozkrájejte na osminky, ozdobte natí a podávejte. (Pokud nemáte velkou pánev, udělejte omeletu z poloviční dávky.)
Poznámka k receptu
Místo jedné brambory dejte do směsi 1 - 2 oloupané a na plátky nakrájené žampiony.
Načítám komentáře...