Pikantní indická omeleta

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Rajčata spařte, oloupejte a nakrájejte na kostky. Cibuli oloupejte a nasekejte najemno. Česnek oloupejte a prolisujte. Brambory nakrájejte na kostky.

Ve velké pánvi rozehřejte 2 - 3 lžíce oleje a vhoďte do něj kmín, cibuli, chilli a česnek. Jakmile cibule zesklovatí, ihned přidejte rajčata, brambory, scezený hrášek a kukuřici a nasekanou nať. Směs
osolte, opepřete a chvíli smažte, ale tak, aby se brambory a rajčata nerozvařily. Vejce rozkvedlejte a vlijte do pánve. Teplotu zmírněte na minimum.

Pekáček nebo zapékací mísu vymažte tukem a vložte na chvíli do trouby pod rozehřátý gril. Když omeleta zespodu zezlátne, opatrně ji obraťte na pekáček, posypte sýrem a vložte pod gril, dokud vejce neztuhnou a sýr se neroztaví.

Omeletu rozkrájejte na osminky, ozdobte natí a podávejte. (Pokud nemáte velkou pánev, udělejte omeletu z poloviční dávky.)

Poznámka k receptu

Místo jedné brambory dejte do směsi 1 - 2 oloupané a na plátky nakrájené žampiony.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...