Plněná vejce
Seznam surovin
- vejce 6 kusů (uvařená)
- šunka pršut 4 plátky
- špenát 1 hrst (najemno nasekaný)
- medvědí česnek 1/2 hrsti (nebo pažitka )
- majonéza 1 lžíce
- sýr Parmezán 1 lžíce (nastrouhaný)
- sůl
- pepř barevný
Postup přípravy
1. Vejce rozpulte a vyndejte z nich žloutky.
2. Do mísy ke žloutkům přidejte olej, najemno nasekaný pršut, špenát, medvědí česnek nebo pažitku, majonézu a parmazán a vše promíchejte (ke směsi můžete přidat také polovinu uvařených bílků).
3. Dochuťte solí a pepřem a vzniklou pomazánkou naplňte poloviny zbylých bílků z vajec.
Poznámka k receptu
Těžko rozsoudit, zda jde o šikovné využití přebytků, nebo o prudce elegantní předkrm.
Načítám komentáře...