Překládaná omeleta se žampiony
Seznam surovin
- vejce 12 kusů
- žampiony 160 gramů
- máslo 50 gramů
- sůl
- pepř černý (mletý)
- petržel hladkolistá 1 hrst (nasekaná)
- olej 4 lžíce
Postup přípravy
Žampiony očistíme, nakrájíme na plátky a krátce je orestujeme dozlatova v pánvi na 30 g rozehřátého másla. Osolíme je, opepříme, přimícháme k nim nasekanou petrželku a dáme je stranou.
Do misky vyklepneme tři vejce osolíme je, opepříme a vyšleháme. Na pánvi rozehřejeme lžíci oleje a čtvrtinu zbylého másla a když začne máslo pěnit, nalijeme do pánve rozšlehaná vejce. Zaoblenou stranou vidličky začneme míchat omeletu ode dna a pánví neustále potřásáme. Po 20 vteřinách, když začnou vejce tuhnout, ale na povrchu jsou ještě řídká, přestaneme vejce míchat, ale pánví dále potřásáme. Pak vejce posypeme čtvrtinou připravených žampionů a vidličkou přehneme jeden okraj omelety do středu. Pánev nahneme v úhlu 45° a rukou bouchneme do držadla pánve blíž k pánvi. Druhá strana omelety tak nadskočí a přehne se přes střed omelety. Pomocí vidličky pak omeletu zabalíme, vyklopíme na talíř a ihned podáváme.
Ze zbylých surovin pak stejným způsobem připravíme zbylé tři omelety.
Poznámka k receptu
Nikdy nepřipravujte více omelet najednou, protože každá omeleta vyžaduje vaši pozornost, pokud má vypadat i chutnat skvěle.
Načítám komentáře...