Sendviče s hráškem a ztraceným vejcem
Postup přípravy
1. Hrášek vsypte do vroucí, osolené vody a 5 minut vařte, aby změkl. Pak ho slijte a vsypte do nádoby vhodné k mixování. Přidejte prolisovaný česnek, větší část nasekané máty, kůru z citronu a nastrouhaný parmazán. Rozšťouchejte nebo několikrát krátce promixujte, aby se směs spojila, ale zůstaly v ní i kousky hrášku.
2. Do většího hrnce dejte vařit vodu. Osolte ji a přilijte ocet. Až bude vřít, stáhněte ji na minimum, aby jen lehce probublávala. První vejce vyklepněte do malé misky nebo naběračky. Lžící ve vodě vytvořte vír a misku s vejcem co nejvíc přibližte ke hladině. Pomalu vejce vyklopte do středu víru, který se postará, aby se žloutek rovnoměrně obalil bílkem. Vařte 4 minuty, pak vejce vylovte a stejným způsobem připravte ta ostatní.
3. Mezitím nasucho opečte krajíčky bagety a potřete je sýrem a hráškovou směsí. Na každou pak položte vejce, osolte, opepřete, posypte zbylou mátou a ihned podávejte
Poznámka k receptu
Perfektní, překvapivě sytou chuťovkou můžete poctít i nečekané hosty. Místo kozího sýra se hodí výrazný plísňový sýr nebo i obyčejná lučina.
Načítám komentáře...