Střapatá vajíčka
Seznam surovin
- vejce 4 kusy (uvařená natvrdo)
- máslo 30 gramů
- sýr krémový 200 gramů (Lučina, či Žervé)
- sýr tavený 100 gramů (smetanový)
- ředkvičky 5 kusů
- mrkev karotka 2 kusy
- řeřicha (na posypání)
Postup přípravy
Ředvičky a mrkve omyjte, osušte a nastrouhejte najemno. Uvařená vejce překrojte na poloviny, vyjměte žloutky a utřete je se změklým máslem. Vmíchejte tavený sýr Lučinu a nastrouhané ředkvičky.
Směs podle chuti osolte a opepřete. Pomazánku dejte do zdobičky a naplňte jí bílkové půlky. Vložte je do kalíšků na vejce nebo malých skleniček, posypte nastrouhanou mrkví a řeřichou.
Načítám komentáře...