Toast se ztraceným vejcem
Postup přípravy
1. V malém kastrůlku přiveďte vodu téměř k varu, osolte ji a přilijte lžíci octa. Jakmile se u dna začnou objevovat bublinky a voda bude téměř vřít, vyklepněte vajíčko do malé misky nebo hrnečku. Horkou vodu zamíchejte, roztočte vařečkou a doprostřed víru opatrně vlijte vejce. Počkejte 3 minuty, pak vajíčko opatrně vyjměte děrovanou naběračkou a nechte okapat na kuchyňské utěrce nebo na talířku.
2. V malé pánvi rozehřejte polovinu másla a do toastovače dejte opékat plátek pečiva. Na zpěněné máslo položte šunku, vedle rajče a poměrně zprudka po obou stranách opečte.
3. Opečený toast potřete zbylým máslem. Položte na něj šunku, plátek rajčete a zakončete ztraceným vejcem. Osolte, opepřete a ihned podávejte. Předem upozorňuji, že rozříznutí ztraceného vejce má stejně uklidňující účinky jako praskání bublinkové fólie.
Poznámka k receptu
Vejce nemusíte podkládat jen šunkou a rajčetem. Můžete se rozhodnout pro cokoli: rozmačkané avokádo, opečenou slaninu, opečený plátek šunky, ohřáté pečené fazole, podušený špenát, čerstvý měkký sýr, pár listů rukoly a polníčku nebo kombinaci uvedených možností.
Načítám komentáře...