Vaječná omeleta s hlívou ústřičnou
Seznam surovin
- mléko 2 decilitry
- vejce 3 kusy
- rajčátka cherry 100 gramů
- pórek 100 gramů (nakrájený na kolečka)
- hlíva ústřičná 150 gramů (nakrájená na plátky)
- mouka pšeničná hladká 2 lžíce
- olej 2 lžíce
- pepř černý 1 špetka (čerstvě mletý)
- sůl
- bazalka 1 snítka (nasekaná)
Postup přípravy
Hlívu nakrájíme na plátky, pórek očistíme a nakrájíme na kolečka a obojí společně orestujeme v pánvi na rozehřátém oleji.
Vejce rozkvedláme s mlékem a moukou, osolíme je, opepříme a nalijeme na pánev s hlívou a pórkem.
Rajčátka omyjeme, překrájíme na poloviny a rozložíme je řeznou stranou dolů na tuhnoucí omeletu. Pečeme celkem asi 18 minut na mírném ohni.
Hotovou omeletu posypeme nakrájenou čerstvou bazalkou.
Poznámka k receptu
Pánev můžete přiklopit víkem nebo omeletu v půlce pečení opatrně otočit, aby byla opečená z obou stran.
Načítám komentáře...