Vaječná tlačenka II
Seznam surovin
- vejce 4 kusy (4–6 ks, dle velikosti)
- želatina 1 balení (na "vaječnou tlačenku")
- zeleninová směs sterilovaná 1 sklenice (barevná)
- šunka 150 gramů
- okurky kyselé 2 kusy
- jogurt bílý 100 gramů
- sůl
- pepř
- voda
Postup přípravy
Sterilovanou zeleninu scedíme, nálev naředíme vodou (dohromady asi na 300 ml) a podle návodu z něj připravíme želatinu.
Zeleninu, okurky, šunku a vejce pokrájíme, smícháme s jogurtem, přelijeme vychlazeným želatinovým nálevem a důkladně promícháme.
Do formy na biskupský chlebíček (srnčí hřbety) vyložené alobalem vzniklé těsto nalijeme a necháme v chladu ztuhnout. Hotové krájíme na plátky, můžeme použít i na veku.
Poznámka k receptu
Všechna vajíčka nemusíme krájet, můžeme některá nechat vcelku a umístit do středu formy v linii za sebou.
Načítám komentáře...