Vaječné placičky se zelenou majonézou
Seznam surovin
- vejce 6 kusů (natvrdo uvařená)
- vejce 2 kusy (čerstvá)
- mouka pšeničná polohrubá 3 lžíce
- mléko 1/2 decilitru
- cibulka jarní 3 kusy (nebo 1 pórek)
- paprička chilli červená 1 kus
- pepř černý (mletý)
- sůl
- olej (na pečení)
Na zelenou majonézu:
Postup přípravy
Z čerstvých vajec, mléka a mouky vymícháme husté těstíčko, do kterého přidáme nahrubo nastrouhaná vařená vejce a nakrájené cibulky s papričkou.
Směs osolíme, opepříme a na pánvi s rozehřátým olejem z ní pozvolna upečeme malé zlatavé placičky, které podáváme s majonézovou zelenou omáčkou.
Rozmrazený špenátový protlak důkladně promícháme s nasekanými bylinkami a majonézou a dochutíme solí.
Načítám komentáře...