Vařená vejce plněná tartarem z oliv
Seznam surovin
- vejce 4 kusy
- olivy zelené 6 kusů (španělské)
- olivy černé 6 kusů (španělské)
- chléb toastový 1 plátek (světlý)
- olej olivový (panenský)
- pepř černý (mletý)
- sůl
- ocet sherry
- pažitka
Postup přípravy
Vejce vaříme 4 minuty v osolené vodě s několika kapkami octa. Nasekané olivy smícháme se 2 lžícemi oleje a černým pepřem v tartar.
Chleba nakrájíme na malé kostičky a smažíme do zlatova. Poté ho vysušíme kuchyňskými ubrousky a pokapeme trochou octa.
Servírování: Uvařená vejce dáme do pohárků na vajíčka. Odřízneme vrchní část uvařeného vejce a dochutíme jej solí a pepřem. Vajíčka naplníme osmaženým chlebem a olivovým tartarem. Posypeme
jemně nasekanou pažitkou.
Načítám komentáře...