Vejce Benedikt na toastu
Seznam surovin
- máslo 100 gramů (+na namazání)
- žloutek 2 kusy
- sůl
- pepř černý (mletý)
- pečivo 2 kusy (housky na hamburgery)
- šunka 4 plátky
- šťáva citronová
- estragon (čerstvý)
- vejce 4 kusy (zastřená)
Postup přípravy
V pánvi přepustíme máslo, sebereme pěnu a scedíme. Žloutky dáme do kastrůlku, osolíme, opepříme, přilejeme trochu vody nebo vývaru a rozšleháme do pěny. Poté nádobu vložíme do vodní lázně a šleháme do zhoustnutí. Vyjmeme z lázně a do vzniklé omáčky za stálého šlehání přidáváme přepuštěné máslo. Dochutíme citronovou šťávou a čerstvým estragonem. Podélně rozkrojené hamburgerové žemle potřeme máslem, přidáme plátek šunky a dáme zapéct pod gril. Pak na ně položíme zastřené vejce a přelejeme omáčkou.
Načítám komentáře...