Vejce Florentina

Seznam surovin

Na vejce:

Na omáčku:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Připravte omáčku: máslo rozpusťte, z povrchu seberte vysráženou bílkovinu a udržujte je teplé. Do misky vhodné na vodní lázeň dejte žloutky, ocet, špetku soli a lžíci ledové vody, lehce prošlehejte a misku vložte na rendlík s vroucí vodou. Směs v misce šlehejte, dokud nezhoustne, trvá to asi 4 minuty. Sejměte ji z vodní lázně a opatrně zašlehejte připravené rozpuštěné máslo. Dochuťte citronovou šťávou a pepřem. Do podávání udržujte omáčku teplou.

2. V hrnci přiveďte k varu vodu, vlijte do ní ocet a stáhněte plamen na minimum. Vejce po jednom rozklepněte do mělké misky nebo naběračky. Lžící vytvořte ve vodě mírný vír a vejce opatrně vyklopte doprostřed. Vařte 4 minuty a pak vejce vyjměte děrovanou naběračkou.

3. Rozřízněte ciabatty, spodní části zakápněte olivovým olejem a opečte na pánvi. Na každý kousek dejte listy špenátu, plátek lososa, ztracené vejce a vše přelijte holandskou omáčkou.

Poznámka k receptu

Ztracené vejce s holandskou omáčkou, čerstvým špenátem a uzeným lososem je geniální snídaňové combo. V letenské kavárně The Farm vám je udělají klidně i k večeři.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...