Vejce s bylinkovou omáčkou
Seznam surovin
- tvaroh měkký 150 gramů
- jogurt bílý 150 gramů
- smetana na šlehání 200 mililitrů
- pažitka 1 svazek
- cibulka jarní 2 kusy
- okurky kyselé 2 kusy (větší, sterilované )
- pepř bílý
- sůl
- cukr 1 lžička
- hořčice 2 lžíce
- vejce 8 kusů
- rukola 1 kus (nebo hlávkový salát)
Postup přípravy
Do tvarohu postupně vmíchejte jogurt, smetanu, drobně nakrájenou cibulku, pažitku a hrubě nastrouhané okurky.
Dochuťte solí, pepřem, cukrem a hořčicí. Promíchejte a nechte uležet v chladničce 15 minut.
Vejce oloupejte, rozkrojte na půlky, rozložte na talíře vyložené rukolou a přelijte omáčkou.
Načítám komentáře...