Vejce v aspiku
Seznam surovin
- vejce 4 kusy ( natvrdo uvařená )
- šunka 4 plátky
- salát vlašský 200 gramů
- hrášek 4 lžíce
- okurky kyselé 4 kusy
- lák z okurek 200 mililitrů
- želatina 1 balení (čirá)
- olej sezamový 1 lžička
Postup přípravy
Lák od okurek doplňte vodou do 400 ml.
Do části tekutiny nasypte želatinu a nechte ji nabobtnat, pak ji v horké vodní lázni rozehřejte.
Rozehřátou želatinu smíchejte se zbytkem tekutiny, podle chuti můžete přikyselit. Plastové misky vytřete tence olejem, na dno nalijte vrstvu želatinového roztoku a nechte v chladu ztuhnout.
Položte na ni rozpůlená vejce, kapii, okurku, šunku a zalijte částí želatiny a nechte opět ztuhnout.
Nakonec přidejte salát, zalijte ho zbylou želatinou a aspik nechte vychladit a ztuhnout několik hodin, nejlépe do druhého dne. Pak opatrně vyklopte.
Načítám komentáře...