VEJCE VE SKLENIČCE S BRAMBOROVOU KAŠÍ
Seznam surovin
- bramborová kaše 300 mililitrů (teplá 300-400ml)
- vejce 4 kusy
- pažitka 2 lžíce (nasekaná)
- maldonská sůl (k podávání)
- pečivo (bílé k podávání)
Postup přípravy
1. Na dno hrnce dejte utěrku, asi do poloviny naplňte vodou a přiveďte ji k varu. Nahřejte 4 zavařovací sklenice o objemu 150–200ml a asi do 1/ 3 naplňte bramborovou kaší. Do každé sklenice vyklepněte vejce a uzavřete ji (vejce vařením zvětší objem, měla by tedy mít pod víčkem ještě místo). Dejte je do hrnce s jemně bublající vodou, sklenice by měly být téměř ponořené. Vařte asi 12–15 minut nebo dokud bílek nebude ztuhlý, ale žloutek stále tekutý.
2. Než se vejce uvaří, nasucho opečte krajíčky bílého chleba dozlatova. Hotová vejce osolte, posypte nasekanou pažitkou a ihned podávejte s chlebem, kterým můžete vejce s kaší promíchat.
Poznámka k receptu
Oblíbené britské jídlo se v originále jmenuje coddled eggs, tedy rozmazlená vejce. Vyzkoušejte je a nechte se rozmazlovat už od snídaně.
Načítám komentáře...