Vejce ve víně
Seznam surovin
- vejce 6 kusů (natvrdo uvařená)
- šťáva z červené řepy 3/4 hrnku
- víno červené 1/2 hrnku (suché)
- ocet vinný 3/4 hrnku (červený)
- bobkový list 1 list
- nové koření 1/4 lžičky (mleté)
- pepř černý 1/4 lžičky (mletý)
- česnek 1 stroužek (rozdrcený)
- sůl 3/4 lžičky
Postup přípravy
1. Vejce oloupejte a naskládejte do zavařovací sklenice.
2. Šťávu z řepy, víno, ocet, koření, česnek, sůl a pepř spolu zahřejte v kastrůlku, ale nenechte dojít k varu.
3. Ještě teplým nálevem zalijte vejce. Sklenici nechte přes noc (i déle) stát na chladném místě. Vejce jsou velmi příjemná chuťovka i zajímavý doplněk obložených mís.
Poznámka k receptu
Chuťovka pro dospělé, utopenci pro vegetariány, ale i pro labužníky… Tak bychom mohli popsat neobvyklou lahůdku, kterou můžete mlsat jak samotnou, tak jako součást bufetu nebo jako doplněk třeba k pečenému masu.
Načítám komentáře...