ZAPEČENÁ VEJCE S RAJČATY, ŠPENÁTEM A FETOU
Seznam surovin
- vejce 4 kusy
- rajčátka cherry 150 gramů
- feta 100 gramů
- špenát 3 hrsti
- slanina 100 gramů
- olej olivový 1 lžíce (+ na vymazání formiček)
- tymián (čerstvý k podávání)
- sůl
- pepř
Postup přípravy
1. Slaninu nakrájejte na kostičky, v pánvi rozpalte olej a opražte ji téměř dozlatova. Rajčata nakrájejte na klínky, špenát nasekejte (pokud má tuhé řapíky, vykrojte je), sýr rozdrobte. Připravené suroviny vsypte do mísy, přidejte i slaninu a zlehka promíchejte.
2. Troubu předehřejte na 180 °C, formičky vymažte olejem a rozdělte do nich připravenou směs. Uprostřed vytvarujte důlek a vyklepněte do něj vejce. Pečte asi 15–17 minut, podle toho, jak propečené vejce máte rádi. Podávejte ozdobené snítkou tymiánu. Během svátku svatého Valentýna se většina zamilovaných těší na romantickou večeři. Překvapte své blízké nečekaně snídaní.
Poznámka k receptu
Vejce je snídaňový šampion – nejenže zasytí a dodá potřebnou energii, vaječná snídaně je navíc pro většinu z nás zosobněním rozmazlování a líného rána, kdy je na všechno času dost.
Načítám komentáře...